Milé žienky, našla som skvelý článok pre všetky budúce nevesty! :)

13.02.2014 17:00

5 vecí, na ktoré nezabudnúť pri výbere svadobnej torty

Ak máte mlsný jazýček a viete si oceniť kvalitnú cukrársku prácu, výber svadobnej torty bude pre vás jedna z najpríjemnejších častí plánovania svadby.

Avšak, môže sa z nej stať aj poriadne zložitá úloha. Je toľko vecí, ktoré treba vziať do úvahy vrátane dizajnu, príchute, veľkosti porcií a samozrejme aj Vášho svadobného rozpočtu.

Keď som prvýkrát skontaktovala cukrárne, bola som šokovaná cenami svadobných toriet.
 Ale v priebehu navrhovania torty som si uvedomila koľko času, talentu a ťažkej práce stojí každá z nich. Obzvlášť ak sa jedná o svadobné torty na mieru alebo torty s komplikovaným dizajnom.

Takže, na čo pamätajme:
 

Premyslite si dizajn
 

Ak rozmýšľate o svojej torte snov už dlhšiu dobu, je veľká pravdepodobnosť, že niekto tú Vašu predstavu už medzičasom zrealizoval. Je mi ľúto, ale môže to byť aj na niečo dobré!

Skúste hľadať na stránkach ako Pinterest a Google či nenatrafíte na tú pravú. Porozprávajte sa s vašim cukrárom, prekombinujte rôzne návrhy a vytvorte niečo originálne.


Buďte pri rozpočte úprimní
 

Je veľmi dôležité, aby ste svojho cukrára oboznámili, koľko zo svojho rozpočtu chcete vyčleniť na tortu.  Vážne! Cukrár tak môže vypracovať návrhy, ktoré budú pre vás vhodné aj z finančnej stránky.

Ak máte nízky rozpočet,  prikloňte sa radšej k torte s farebnými poschodiam a veľkému cukrovému kvetu ako k čipkovej výzdobe a vodopádu kvetov.

 

Porcie určujú veľkosť
 

Naopak to nefunguje, počet porcií je dôležitejší ako počet poschodí, ktoré by mala torta mať. Ak máte málo hostí, môžete sa spoľahnúť na falošné (polystyrénové) poschodia, ale nezabúdajte, že ani tie nie sú zadarmo. Navyše 5 poschodová torta pre 40 ľudí môže mať za následok niekoľko nepríjemných pohľadov.

 

Uistite sa, že sa Vám páči ich štýl
 

Cukrári majú tiež osobitný štýl! Ak by ste chceli ombre tortu alebo tortu s predĺženými či dvojitými poschodiami, nemali by ste hľadať cukrára, ktorý stále používa cukrárske stĺpiky alebo schody.

Rovnako je to aj s maslovým krémom a fondánom. Niektorí cukrári používajú obidve techniky, ale bude najlepšie ak nájdete niekoho, kto pracuje s materiálom, ktorý chcete na svoju tortu.

Dostanete to, za čo si zaplatíte
 

Ak chcete ušetriť, pokúste sa byť flexibilný pri vašich návrhoch. Ale ak vás poteší prvé miesto v súťaži o najhoršiu tortu a nebudete sa hanbiť za lajdácku robotu, môžete si nájsť niekoho, kto Vám spraví tortu za naozaj nízku cenu.

Ako sa hovori: „ Lacná torta nie je pekná, pekná torta nie je lacná.“

Viac sa dočítate TU: