Praktický článok, ktorý by si mali prečítať všetky nevesty!

14.02.2014 12:52

5 vecí, na ktoré nezabudnúť pri výbere svadobnej torty
 

Ak máte mlsný jazýček a viete si oceniť kvalitnú cukrársku prácu, výber svadobnej torty bude pre Vás najpríjemnejšia časť plánovania svadby.
Avšak, môže sa z nej stať aj poriadne zložitá úloha. Je toľko vecí, ktoré treba zvážiť, vrátane dizajnu, príchute, veľkosti porcií a samozrejme, Vášho svadobného rozpočtu.

Keď som prvýkrát začala kontaktovať cukrárne, bola som šokovaná cenami za svadobné torty. Ale v priebehu navrhovania torty som si uvedomila koľko času, talentu a ťažkej práca stojí každá z nich. Obzvlášť ak sa jedná o svadobné torty na mieru alebo torty s komplikovaným dizajnom.
Takže, na čo pamätajme:
 

Premyslite si dizajn

Ak premýšľate o torte snov už poriadne dlho, je veľká pravdepodobnosť, že niekto tú Vašu predstavu už zrealizoval. Je mi ľúto, ale môže to byť aj dobrá vec!

Skúste sa pohľadať na stránkach ako Pinterest a Google či nezbadáte tú pravú. Spojte sa s tortovým dizajnérom, prekombinujte rôzne návrhy a vytvorte niečo originálne.


Buďte pri rozpočte úprimní

Je veľmi dôležité, aby ste svojho cukrára oboznámili, koľko zo svojho rozpočtu chcete vvyčleniť na tortu.  Vážne! Cukrár tak môže vypracovať návrhy, ktoré budú pre vás vhodné aj z finančnej stránky.
Ak máte nízky rozpočet, radšej rozmýšľajte nad veľkým kvetom z cukru a farebnými poschodiami ako nad cukrovou čipkou a kvetinovým vodopádom.
 

Porcie diktujú veľkosť

Nefunguje to naopak, počet porcií je dôležitejší než počet poschodí, ktoré by mala torta mať. Ak máte málo hostí, môžete sa spoľahnúť na falošné (polystyrénové) poschodia, ale nezabúdajte, že ani tie nie sú zadarmo. Navyše 5 poschodová torta pre 40 ľudí môže mať za následok niekoľko nepríjemných pohľadov.
 

Uistite sa, že sa Vám páči ich štýl

Cukrári majú tiež osobitný štýl! Ak by ste chceli ombre tortu alebo tortu s predĺženými či dvojitými spochodiami, nemali by ste hľadasť cukrára, ktorý stále používa stĺpiky alebo schodište.
Rovnako je to aj s maslovým krémom a fondánom. Niektorí cukrári používajú obidve techniky, ale bude najlepšie ak nájdete niekoho, kto pracuje s materiálom, ktorý chcete na svoju tortu.
 

Dostanete to, za čo si zaplatíte

Ak chcete ušetriť, pokúste sa byť flexibilný pri Vašich návrhoch. Ale ak Vás poteší umiestnenie popredných miestach stránok o tortových katastrofách a nebude Vám prekážať  hanba za zle prevedenú tortu, môžete si nájsť niekoho, kto Vám spraví tortu za naozaj nízku cenu.

 

Ako sa hovorí: „ Lacná torta nie je pekná, pekná torta nie je lacná.“
 
Viac sa dočítate TU!